Nu woensdag 3 juni gaat een infoavond over ‘mindfulness’ door op onze school, georganiseerd door het oudercomité.  Misschien heeft u onlangs de term “mindfullness” gehoord, een begrip dat vaak opduikt in de media de laatste tijd. Mindfulness is een aandachtstraining die veel positieve effecten beoogt zowel bij volwassenen als bij kinderen zoals een betere concentratie en beter leren, beter lichaamsbewustzijn en minder lichamelijke pijnen, beter ontwikkelen van een positief zelfbeeld en minder piekeren, beter omgaan met emoties en stress. Sedert deze maand loopt in onze school het ‘Kiddyminds-project’. Dit houdt in dat in enkele klassen een training in mindfulness gegeven wordt speciaal voor de kinderen. Het project loopt concreet in het derde en het vierde leerjaar en wordt ook gekoppeld aan een wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door de Vakgroep Orthopedagogiek van de Universiteit Gent. Om iedereen te laten ervaren wat mindfullness precies is en wat men ermee beoogt, organiseert het oudercomité een infoavond in onze school op woensdag 3 juni. We willen u alvast deze mindfullness-avond ten zeerste aanraden!