jufnadineOp 30 juni neemt juf Nadine De Smet afscheid van onze school. Na jarenlange inzet heeft zij het besluit genomen om te genieten van de vele vrije tijd die haar nog te wachten zal staan.

Nadine werd op 23 juni 1973 als kleuteronderwijzer gediplomeerd te Gent. In hetzelfde jaar mocht zij reeds met haar droomjob starten in de Vrije Basisschool te Heusden. Vervolgens heeft ze ook nog in Destelbergen, Gentbrugge, Melle, Merelbeke, Oordegem en Lokeren gestaan, telkens voor tijdelijke opdrachten.

In 1974 kwam ze zelfs ook al eens in onze school de sfeer proeven door er een interim te doen. Het was pas in 1981 dat zij definitief op onze school bleef. Ze begon op de centrumschool en in 1992 kwam juf Nadine op de wijkafdeling ‘Steentje’ terecht.

17 jaren lang staat zij dus reeds op het Steentje. Ze heeft er samen met haar collega’s en kleuters heel wat fijne momenten beleefd. Het bakken van wafels was één van haar favoriete activiteiten. Ze genoot dan echt bij het zien hoe de kleuters de lekkere wafels opaten.

36 schooljaren heeft ze zich ten volle ingezet voor de haar toegewezen kleuters, waarvan 27 jaren op onze school. De laatste jaren werkte ze deeltijds waardoor ze mocht samenwerken met haar huidige collega juf Carline. Samen hebben ze mooie thema’s uitgewerkt waarbij het welbevinden en de betrokkenheid van alle kleuters hoog in het vaandel werden gehouden.

Nieuwe tendensen, administratieve verplichtingen, activiteiten, … niets was juf Nadine te veel. Ze bleef in alle omstandigheden rustig en deed haar uiterste best opdat ze voldeed aan de verwachtingen van inspecteurs, directeurs, collega’s en ouders. Maar … haar kleuters stonden steeds centraal!

Juf Nadine, u bent een kleuterjuf met een warm hart voor de kinderen! U bent als het ware een mama voor hen! Namens alle kleuters, waarvan er ondertussen al heel wat volwassenen zijn, willen wij u van harte danken!! Wij zullen u blijven herinneren als een goede juf!

Wij wensen u een mooie tijd toe, een tijd van genieten van uw gezin, uw vrienden, uw vrije tijd, een lekker etentje, een fietstochtje, een weekendje op stap, een reisje, van alles wat u dierbaar is!

U blijft steeds welkom op onze school en hopen u af en toe nog eens te mogen ontmoeten!

Het ga je goed!