Lichtfeesten in het 4de leerjaar.

Bij kerst denken we aan gezelligheid, sneeuw, een kerstboom, een kerststal, lichtjes.

Tijdens de lessen godsdienst en wereldoriëntatie maakten we kennis met de 5 wereldgodsdiensten. De klas werd in 5 groepjes verdeeld en elk groepje mocht een bepaalde godsdienst uitwerken. Zo waren er kinderen die rond het Christendom werkten, andere kinderen werkten rond het Boeddhisme, het Hindoeïsme, de Islam of het Jodendom. Tijdens het groepswerk maakten we kennis met de godsdienst, maar ook met  het lichtfeest van elke godsdienst.

In de klas probeerden we de gezelligheid en leuke sfeer van een lichtfeest op te roepen.Elk groepje mocht een hoekje inrichten in de klas.De hoekjes waren heel mooi ingericht.Om het helemaal af te maken mocht iedereen een gerecht klaar maken, dat we samen opaten in de klas. Enkele typische gerechten van de godsdiensten stonden op het menu. Iedereen vond het super lekker. We hebben allemaal ons buikje rond kunnen eten.

’s Middags stelde elk groep zijn godsdienst voor, in de vorm van een toneeltje. Enkele kinderen hadden iets geknutseld of gekookt. Sommigen hadden zelfs een dansje en een muziekstuk gemaakt. Het lichtfeest in de klas was heel leuk en gezellig.
Het is een dag die we niet snel zullen vergeten.