Na een heel vermoeiende dag gisteren deden we het vandaag iets rustiger aan…
Vanmorgen vertrokken we te voet richting het strand van De Panne.

Aangekomen op het strand zagen we de go-carts al staan. Iedereen was meteen enthousiast!
Het vierde leerjaar mocht eerst met de go-carts rijden. Er was een parcour afgebakend waarop ze zich konden uitleven. Op hetzelfde moment was het derde leerjaar op het strand schelpen aan het determineren. Daarna amuseerden de kinderen zich in het zand. Sommigen deden zelfs een poging om loopgraven te maken!
Nadat iedereen op de go-carts had gezeten was het tijd om onze buikjes te vullen en dus terug richting ‘De Flipper’ te stappen. Op het menu stond vanmiddag appelmoes met worst en patatjes.

Na het eten trokken we richting het museum ‘De nachtegael’, dat maar enkele minuutjes van ‘De Flipper’ gelegen is.
De kinderen kregen er een boekje met allerlei foto’s van schelpen, dieren, … De bedoeling was dat ze de foto’s in het museum zochten via aanwijzingen.
Daarna was het tijd voor ontspanning in de duinen. We speelden allemaal samen enkele estafettespelen.
Dan was het tijd voor een vieruurtje.
De kinderen speelden nog wat met de frisbee en bouwden zandkastelen. Het zand werd uit de schoentjes gegoten en het was tijd voor een verfrissende douche!
Vanavond zijn het pannenkoeken! We zullen dus met z’n allen smullen!
Als afsluiter van een geslaagde dag gaan we nog naar een film ‘Flipper’ kijken.
Hopelijk is de zon er morgen terug!