Op dinsdag 22 juni gingen we met het tweede en het derde leerjaar supporteren voor ‘Thuis voor een beeld’: we waren live te horen op radio 2 (Oost-Vlaanderen)!

Drie gemeenten (Laarne, Brakel en Sint-Niklaas) streden mee om de thuisbasis te mogen worden van het beeld “Leap of Faith” van kunstenares Sofie Muller.  Het beeld “Leap of Faith” stelt een hinkelspel voor, bestaande uit zeven vlakken, geformeerd als een grondplan van een kathedraal. Daarboven zweven twee bronzen meisjesbenen. Het beeld meet ruim zeven meter en is zo’n twee meter hoog. De drie gemeenten brachten een muzikale ode aan het beeld en vervulden een opdracht die ze in het begin van de uitzending kregen.  Voor Laarne was deze opdracht: ‘Scheer 60 mannenbenen’.  Gelukkig waren er heel wat enthousiastelingen in het publiek, waaronder Jurgen Van Wassenhove (papa van Arno (2LB) en van Robbe (Dolfijnenklas wijk)).  Bij de muzikale ode was dé belangrijkste rol weggelegd voor Hanne De Wilde ( 3LB): zij zong het lied van Marc Van Renne op sublieme wijze!  Tijdens het refrein zongen we met onze leerlingen uit volle borst mee!

Het resultaat mag er wezen: het beeld werd gewonnen door Laarne.  We wonnen daarenboven ook nog eens de publieksprijs (een kleiner beeld van Muller)!  Het beeld zal in het najaar met een groot volksfeest in de gemeente ingehuldigd worden. Hieronder kan je de aflevering nog eens beluisteren.

[wpaudio url=”http://www.vrijebasisschoollaarne.be/wp-content/uploads/2010/06/21_24thuisvooreenbeeld02-snip_hi.mp3″ text=”Radio 2 Een thuis voor een Beeld 2010, Laarne” dl=”0″]