Dinsdagnamiddag kwam de mama van Hante, juf Tonia, met haar klas op bezoek in de kikkerklas. Het was een bijzonder bezoek want praten konden we alleen met onze handen. De leerlingen zijn doof maar het contact met hen verliep zeer vlot. Juf Tonia tolkte alles was wij vertelden in gebarentaal voor haar leerlingen en leerde ook ons enkele woorden:bedankt, ik hou van je, rood, geel, blauw, kip, olifant, …. We deden ook samen een aantal  spelletjes en maakten kennis met een aantal apparaten die de dove leerlingen gebruiken: een trilwekker, een hoorapparaat, … Het was een fijne ervaring want ondanks hun “anders zijn” konden de dove leerlingen en de kleuters het heel goed met elkaar vinden.Later op de week lazen 2 juffen tegelijk voor. Onze juf vertelde een verhaal zoals ze dat gewoonlijk doet en juf Tonia vertelde in gebarentaal. Ook het gebarenalfabet is ons niet meer vreemd.

Bedankt Tonia voor deze fijne en leerrijke momenten!