Groen… we gaan er wat aan doen!

Zoals elke maand gaan we ook dit keer onszelf uitdagen om ons steentje bij te dragen aan een ‘groenere’ school.  Onder het motto ‘Handen wassen, dat is goed! Zeker als je de kraan dicht doet!’ zullen we het dit keer gaan hebben over het verspillen van water…  Want geef toe, hoe vaak gebeurt het niet dat een kraan zomaar blijft openstaan en een heleboel water zomaar wegstroomt…?  Concreet zullen we heel binnenkort een regenwaterton plaatsen op de centrumschool.  Deze zouden we dan kunnen gebruiken om de kippen water te geven, klasemmertjes te vullen en het bord af te wassen met regenwater,…  De klusjesmannen worden volop aangesproken om hier en daar een lekkende kraan te vervangen en weten dus ook weer wat doen J!  In elke klas komt ook een blad te hangen waarop we alle tips zouden willen verzamelen; nadien zouden we die dan op de website en in het schoolkrantje plaatsen: ongetwijfeld zitten er ook ideeën voor thuis bij!

Maar dit keer willen we aan jullie, als ouders, ook wat tips vragen: hebben jullie ‘haalbare’ tips voor ons zodat we op school (of thuis) zuiniger met water zouden omspringen?  Je mag ze hier achterlaten op de website (doorklikken op bericht en dan onderaan ‘reactie’ invullen) en ook deze tips worden daarna verzameld!  Alvast bedankt voor jullie medewerking!