file000020 (Medium)

Dinsdagnamiddag kwam  juf Tonia met haar klas op bezoek in de kikkerklas, samen met haar collega Sabine. Het was een bijzonder bezoek want praten konden we alleen met onze handen. De leerlingen en ook juf Sabine zijn doof maar het contact met hen verliep zeer vlot. Juf Sabine kan liplezen en Juf Tonia tolkte alles wat wij vertelden in gebarentaal voor haar leerlingen , we maakten kennis met het gebarenalfabet en leerden ook  enkele woorden in gebarentaal: rood, geel, blauw,  olifant, poes.… We deden  samen een paar  spelletjes en maakten kennis met een aantal apparaten die de dove leerlingen gebruiken: een “lichtbel”, een hoorapparaat, … Het was een fijne ervaring want ondanks hun “anders zijn” konden de dove leerlingen en de kleuters het heel goed met elkaar vinden.