P1010570 (Medium)

 

Donderdag 13 juni hadden we gepland om naar het huis van merel te stappen om daar van heel dichtbij een bijenkast waar te nemen. Gelukkig hadden we gebruik gemaakt van de moderne communicatiemiddelen en kwamen zo via buienradar te weten dat het om 14u 15 zou regenen. Aangezien regen en het bekijken van bijen niet samengaat waren de mama van Merel en Finn bereid om een paar keer heen en weer te rijden zodat we snel ter plekke waren. We hebben genoten van een professionele uiteenzetting op onze maat en zoveel honderden bijen hadden we nog nooit samen gezien. Er werden heel wat vragen gesteld en het waren de eerste regendruppels om 14u 20 die ons noodgedwongen naar school stuurden…

Met dank aan de papa van Merel om zowel de juffen als de kinderen heel wat bij te leren over het bijenvolk!

En het was niet alleen een biologieles maar ook een levensles want zoals de imker zei: “EEN BIJ DENKT WIJ”

Eveneens dank aan de mama van Merel en van Finn voor het vervoer en de begeleiding!