P1020234 (Medium)

 

Een zusje erbij is  speciaal maar in het geval van een adoptiezusje is alles toch nog een beetje anders dan gewoon. Sinds 1 september heeft Seth er een zusje bij en daarom bekeken wij de voorbije weken adoptie en Ethiopïë, Edil haar geboorteland, van dichterbij.

Het hoogtepunt was het bezoek van juf Sofie met Edil. Seth was trots op zijn zusje en de kleuters ontdekten dat behalve haar mooie bruine kleurtje en zwarte krulletjes er geen verschil was met onze blanke zusjes.

De gelijkenissen en verschillen in voeding, taal, kledij, muziek,… kwamen aan bod: ons bestek verdween uit de keuken en we aten “injerra” met onze handen, we leerden goeiedag en dank u zeggen in het amhaars,toonden met schmink wie ons beste vriendjes zijn, speelden het spel “ende” op de speelplaats en ontdekten dat leuke spelletjes niet duur hoeven te zijn, …  en maakten een lekkere zwart/wit cake …. Mmmmmm.