De laatste weken voor de herfstvakantie werkte het tweede leerjaar rond het thema herfst.

IMG_1014

We begonnen het thema met een echte paddenstoelenzoektocht. In de buurt van de school gingen we op zoek naar paddenstoelen. We leerden over plaatjes-, buis- en stuifzwammen. Met een spiegeltje keken we onder de paddenstoelen om te kijken om welke categorie het ging. Ondertussen kennen we al heel veel over paddenstoelen!

Daarna gingen we naar ‘Den Blakken’ in Wetteren. We gingen op zoek naar bodemdiertjes, naar bladeren en vruchten, we genoten van de stilte in de natuur,… We kwamen ook echte vleermuizenkenners tegen, die in het bos vleermuizenkastjes hebben geplaatst.  Binnenkort gaan er heel wat bomen tegen de vlakte en dan zijn de vleermuizen hun nest kwijt. Wist je dat er in het bos wel bijna 50 vleermuizen zitten? Veel hé!?

Als laatste binnen dat thema maken we ook nog een echt spinnenweb. Oma’s, opa’s en papa’s kwamen ijverig timmeren. 🙂 Bedankt voor jullie hulp!