2014-01-10 09.37.03 (Medium)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote beer was bij ons op bezoek maar hij had slechte eetgewoonten. Hij snoepte heel veel en hij at weinig groenten. Hierdoor kreeg hij op een dag hevige buikpijn en ging hij naar de dokter. De dokter onderzocht hem. Grote beer vertelde dat hij elke dag veel snoept. De dokter berispte hem: “Jij moet veel groenten en fruit eten, dat is lekker en gezond! Ook water drinken en veel bewegen is gezond!” De dokter gaf Grote beer een kaart mee. Hierop mocht hij elke dag de groenten kleuren die hij gegeten had.

Wanneer Grote beer erin slaagde elke dag groenten te eten en zo de kaart vol te kleuren zou er op het einde van de week een groentenfeest zijn. MAAR: de kleuters moesten hem daarbij helpen!

En ja hoor, na veel ruiken en proeven, kwam er een heus groentenfeest. We maakten groentensoep en aten die gezellig samen op in de klas!