P1050099 (Medium)

Onze geplande schoolreis op maandag kon niet doorgaan. De weergoden waren ons niet gunstig gezind. Het vergde wat organisatie maar het loonde de moeite want op donderdag stond de huifkar aan de schoolpoort onder een stralende zon.

Na een heerlijke tocht door ons mooie Laarne stonden bakker Paul en zijn vrouw ons reeds op te wachten. Aangekomen in het bakhuis leerden we hoe we artisanaal brood bakken en mochten we ook zelf aan de slag. Het hele proces van meel tot broodje was boeiend om te volgen. Ondertussen konden we spelen in een avontuurlijke tuin en zandbak… we waanden ons in het paradijs…!!

De mama van Josse, Viggo en Alys zorgden voor het middagmaal. Van de aardappelen uit onze moestuin maakten ze heerlijke frietjes. Het was een goede oogst dit jaar. We staken 5 aardappelen in de grond en oogstten er 37…

Tot slot werden we nog verwend met een artisanaal ijsje gedraaid door de mama van Josse en ter plaatse geleverd door de papa van Josse. Vanille, aardbeien of stracciatella… zalig lekker!!

Met dank aan bakker Paul en zijn vrouw voor de hartelijke ontvangst, het bakken van de broodjes en het ter beschikking stellen van hun speelparadijs, de mama van alys, Viggo en Josse voor de vrijwillige hulp en de ouders van Josse voor het heerlijke ijs!!