Beste ouders, vrienden en familie,

Vandaag vertrokken we rond kwart voor 9. Toen we iedereen hadden uitgezwaaid, reden we ofwel richting Blankenberge ofwel richting Diksmuide.

Met het 3de leerjaar kwamen we rond 10 uur aan in Sealife. Daar hebben we heel wat speciale vissen, pinguïns, otters, … gezien. Na deze rondleiding hebben we een leuke zeeleeuwenshow gezien.

Rond de middag was er even een bui maar eens we in Storms aankwamen, kwam de zon al piepen. In Storms hebben we een simulatie gevoeld van een tornado en onze haren vlogen flink in het rond.

Met het 4de leerjaar gingen we eerst naar de IJzertoren. Daar kregen we een boeiende uiteenzetting door twee gidsen over de Eerste Wereldoorlog. Na het middageten reden we richting de Dodengang. In het museum ontdekten we via interactieve filmpjes onder andere hoe loopgraven werden gegraven en onder welke omstandigheden. Nadien maakten we een wandeling in de Dodengang. Gelukkig was hier het zonnetje van de partij!

Na een leerrijke en leuke dag reden we naar onze verblijfplaats. Hier ontdekten we de kamers en leegden onze valiezen. Daarna aten we ons buikje vol met heerlijke pasta.

Na het avondeten namen we een deugddoende douche en daarna was er een quiz. De zaklampentocht komt wellicht donderdag, want het regende net iets te hard vanavond.

Deze leuke avond sloten we af met het vliegerlied en daarna kropen we vermoeid snel in ons bed.

 

Tot morgen voor meer nieuws!