P1010010

Wij hebben het geluk een multiculturele klas te zijn. Huba zijn ouders zijn afkomstig van Hongarije, Nora heeft langs vaders kant roots in Finland , Simon  heeft langs vaders kant roots in Angola, het thuisland van Ilyes zijn papa is Algerije, Giselle-Alice heeft langs moeders kant roots in de V.S. en Steven heeft roots in Ghana.

Voor ons zijn deze  kinderen “gewone” vriendjes maar toch zijn ze “een beetje anders”. We maakten in 2 weken tijd een “reis” naar deze 6 landen. Een beetje kort … maar het ridderthema stond al voor de deur. Desondanks werd het een boeiende reis.

We kunnen goeie dag zeggen in 6 talen, de papa van Ilyes liet ons kennis maken met de Arabische taal, de mama van Steven liet ons kennis maken met de Afrikaanse dans en muziek, de papa van Nora las een verhaal voor in het Fins terwijl Nora het voor ons vertaalde en vertelde over de prachtige Finse natuur, we kregen djembé les van Staf uit het zesde leerjaar, we maakten bruggen over de Donau in Hongarije, knutselden wolkenkrabbers en cactussen uit de Verenigde Staten, … kortom, een druk gevulde reis.

Enkele sfeerbeelden …

Met dank aan de papa van Nora en Ilyes, de mama  (en moeke) van Steven om ons in levende lijve te laten genieten van hun thuisland en aan Staf voor de djembé les.