P1010557 (Medium)

 

Naar aanleiding van ons thema “ Kijk, ik praat met mijn handen “ kwamen dinsdagnamiddag juf Tonia en juf Claudia op bezoek in de kikkerklas. Het was een bijzonder bezoek want praten konden we alleen met onze handen. De leerlingen zijn doof maar het contact tussen hen en de kleuters was hartverwarmend om te zien. Juf Tonia tolkte alles wat wij vertelden in gebarentaal voor haar leerlingen en leerde ons ook enkele woorden in gebarentaal: rood, geel, blauw, olifant,…We deden ook samen  spelletjes en maakten kennis met een aantal apparaten die de dove leerlingen gebruiken: een trilwekker, een hoorapparaat, … Tot slot lazen er dit keer 2 juffen tegelijk voor. Juf Claudia las voor en juf Tonia tolkte gelijktijdig in gebarentaal. En iedereen luisterde aandachtig. Wij met onze oren, zij met hun ogen…

Met dank aan juf Tonia en juf Claudia en niet te vergeten hun schitterende leerlingen voor deze fijne en leerrijke ervaring.