IMG_2147 (Medium) IMG_2148 (Medium)

Grote beer was bij ons op bezoek maar hij heeft slechte eetgewoonten. Hij snoept heel veel en hij eet weinig groenten. Hierdoor krijgt hij op een dag hevige buikpijn en gaat hij naar de dokter. De dokter onderzoekt hem. Grote beer vertelt dat hij elke dag veel snoept. De dokter berispt hem: “Jij moet veel groenten en fruit eten, dat is lekker en gezond! Ook water drinken en veel bewegen is gezond!” De dokter geeft Grote beer een kaart mee. Hierop mag hij elke dag de groenten kleuren die hij gegeten heeft.

Maar grote beer ziet dat helemaal niet zitten. Ik vond hem in een hoekje in het ziekenhuis en vroeg hem of wij konden helpen. Op die manier is hij bij ons terecht gekomen.

Wanneer Grote beer erin slaagt elke dag groenten te eten en zo de kaart vol te kleuren zal er een groentefeest zijn. Dan maken we soep van alle lekkere groentjes en eten die gezellig samen op in de klas.

De kleuters werden zoveel mogelijk gestimuleerd om de aangeboden groenten te proeven.