P1020201 (Medium)

Het weer was al dagen een spelbreker maar als dinsdag  de huifkar aan de schoolpoort stond om de kikkertjes  op te halen werd een droge dag voorspeld…

Na een heerlijke tocht door ons mooie Laarne stond bakker Paul  ons reeds op te wachten. Aangekomen in het bakhuis leerden we hoe we artisanaal brood bakken en mochten we ook zelf aan de slag. Het hele proces van meel tot broodje was boeiend om te volgen. Ondertussen konden we spelen in een avontuurlijke tuin en zandbak… we waanden ons in het paradijs…!!

 

De mama van Lina en Justin en de papa van Bram zorgden voor het middagmaal en vrijwillige kleuters waren de hulpkoks. De erwtjes werden gedopt ( en het waren er heel wat dit jaar ) en belandden in een pastasalade samen met de eitjes van onze kippen. Het werd een veelkleurig en gezond voorgerecht. Van de aardappelen uit onze moestuin maakten we heerlijke frietpatatjes. Het was een minder goede oogst dit jaar maar ze smaakten heerlijk.

Als dessert was een zelf gedraaid ijsje voorzien maar het ijselement was niet koud genoeg waardoor we met een dag vertraging van ons ijsje konden proeven.

Met dank aan bakker Paul en zijn vrouw voor de hartelijke ontvangst, het bakken van de broodjes en het ter beschikking stellen van hun speelparadijs, de mama van Lina, Justin, Huba en de papa van Bram voor de vrijwillige hulp!