Ons nieuw thema is van start gegaan met een brainstorm, samen met de kinderen. We hadden het zelfs over vliegende bezems en ruimtewezens.

Deze week ging het vooral al rond vliegende machines: vliegtuigen, helikopters en luchtballonnen.

We leerden wat stijgen, dalen en landen is. We kleefden vliegtuigen van halve wasknijpers, de kikkers zochten schaduwen van vliegtuigen, maar dat was wel echt een moeilijk werkje!

We leerden wat meer over de letter ‘V’ en gingen samen met onze Plons filosoferen over wat we zouden doen als we zelf konden vliegen. Sommigen wilden naar Plopsaland vliegen en gratis binnengaan, anderen zouden naar de zon willen vliegen. Nog iemand anders ging dan stiekeme dingen doen: naar de bakker gaan en broodjes stelen, niets was te gek!

Enkelen maakten een luchtballon van papier-maché en hebben er hard aan gewerkt om een stevige luchtballon te hebben. De resultaten waren zo leuk dat anderen dit toch ook nog eens willen doen, dus dat staat zeker op de planning voor volgende week.

Verder vouwden we zelf vliegertjes en testen we uit hoever ze konden gaan. We leerden dat luchtballonnen vliegen door de warme lucht en Mano en Yenthe hadden dit zelfs in het echt kunnen zien!

We leerden dat vliegtuigen en helikopters propellors hebben en dat daarvoor elektriciteit voor nodig is. We lieten zelf ook propellors draaien met elektriciteit.

 

Het was een drukke, leuke week!

Volgende week werken we meer rond zelf dingen in de lucht krijgen en kunnen laten vliegen.

Groetjes

juf Kim