De 2de week van ons vliegthema was vooral gericht op het zelf laten vliegen van voorwerpen. We deden allerlei proefjes om te kijken hoe we iets konden laten vliegen. We deden proefjes met vuur, een haardroger, met lucht: zowel van buiten als onze eigen adem en we gebruikten verschillende materialen.

We maakten nog enkele luchtballonnen van papier-maché, ook lieten we met een batterij en kabels een propellor draaien. We konden er zelfs een knopje tussenzetten om het aan- en uit- te schakelen!

We leerden ook hoe een vliegtuig opstijgt en maakten daarvan een logische volgorde.

In de vrije hoeken waren er puzzels van luchtballonnen, raketten en zelfs een ruimteschip. Ook hadden we een kikkerspel waarbij we de kikkers hoog konden laten vliegen, en helicoptertjes. Het was even oefenen, maar daarna probeerden we om ter verst/ hoogst.

dscf4192 dscf4193 dscf4194 dscf4196 dscf4216 dscf4217 dscf4255 dscf4256

De laatste week werkten we dan rond vliegende dieren. We stelden ons de vraag of een sprinkhaan nu kon vliegen of niet, want die heeft wel vleugels… (die vleugels gebruikt hij om te zweven), en een spin lijkt soms ook wel te vliegen in de wind als ze aan een draadje hangt.

We sorteerden onze dieren en haalden de vliegende beestjes eruit, we gingen op vliegende dierenjacht en vonden 3 lieveheersbeestje en heel wat vliegen (waarvan we er maar 1tje konden vangen).

We telden lieveheersbeeststippen en stempelden patronen van lieveheerstbeestjes.

op vliegebeestjes jacht:

dscf4248

dscf4250 dscf4251 dscf4252 dscf4254

Tussen al deze werkzaamheden door kwam FlonFlon, onze Franse vriendin (een handpop) op bezoek om met ons haar Frans liedje te zingen en leerden we over de strapdag.