Gisteren werd de 4de jeugdpoëzieprijs uitgereikt door de burgemeester. De prijs ging naar het gedicht ‘Vriendschap kan je niet kopen’ van July Mastelinck uit ons zesde leerjaar A!  Van harte proficiat aan onze dichtkunstenares!
Krantenartikel ‘Het Laatste Nieuws’ van 16/11/2016:

9292477

‘July Mastelinck heeft met het gedicht ‘Vriendschap kan je niet kopen’ de 4de Jeugdpoëzieprijs Melopee gewonnen. “Iedere leerling van het vijfde of zesde leerjaar van de GS Laarne, GS Kalken, Vrije BS Laarne, Vrije BS Kalken en van de Gemeenschapsschool Kalken kon deelnemen. Het thema was ‘Vriendschap’. 256 leerlingen namen deel aan de workshops en 195 gedichten werden ingediend”, vertelt schepen van Jeugd Andy De Cock. 21 gedichten werden genomineerd. July haalde het. De jury apprecieerde het gedicht van July omdat de essentie van vriendschap erin vervat zit.’

 

julym

july