Freddy De RidderOpvogelvanger zondag 23 april organiseerde de VZW Historische Woonsteden in samenwerking met de gemeente Laarne een vogelverschrikkerswedstrijd. Dit gebeurde in het kader van Erfgoeddag die dit jaar rond het thema ZORG draaide.

Alle scholen van Laarne en Kalken deden mee met 51 klassen. Op Erfgoeddag zelf werden er 435 stembrieven binnengebracht. 4LB (juf Leen) won overtuigend de publieksprijs met ‘De vogelvanger’: 86 stemmen. Ook de juryprijs was duidelijk beslist: 6 stemmen voor 4LA (juf Stéphanie en juf Stephanie) met ‘Freddy De Ridder’.

Proficiat aan beide klassen die met de twee prijzen gingen lopen en dit van alle scholen van Laarne en Kalken! Zij krijgen een uitstap aangeboden op 20 mei naar de Folon stichting in het prachtige Solvay park in Terhulpen. De dag ziet er erg veelbelovend uit: een rondleiding in het park en gebouw met een gids, gevolgd door een creatief atelier met een schilder/kunstenares. Vervolgens worden de klassen verwacht in de muziekkapel Koningin Elizabeth waar hun de prijs wordt overhandigd door Z.K.H. Prins Lorenz. Tenslotte wordt de dag afgesloten met een kleine receptie.

PROFICIAT AAN DE VIERDE LEERJAREN!