Een gezonde geest in een gezond lichaam, dus deze dag start met een stevige ochtendgymnastiek! 1, 2, 3, 4, hup naar achter, hup naar voor (met dank aan Samson en Gert)!!

Dat gezonde lichaam moet ook gevoed, dus een stevig ontbijt neemt die taak op zich.

Niet getalmd, snel op wandel. Deze ochtend doen de vijfdes de aardrijkskundige wandeling en gaan de zesdes de geschiedenis van Durbuy verkennen. Een gezamenlijke kreet (‘Weg met de graaf!!’) over de Ourthe heen wekt de laatste langslaper van Durbuy.

De middagpauze besteden we aan de studie van gehaktballen in de jagersaus, om dan snel weer op pad te gaan. Alsof we nog niet genoeg gestapt hebben, bereiken we na een fikse boswandeling een gloednieuwe ‘Speeltuin Rome’. De afmetingen van de toestellen zijn niet dezelfde als de gemiddelde speeltuin, plezier verzekerd!

Ons gezonde maar ondertussen licht vermoeide lichaam wordt gevoed met het nodige krachtvoer: spaghetti!

Met opgeladen batterijen doen we nog een avondactiviteit naar keuze: gezelschapsspelletjes,
joggen-bootcamp, voetbal of basket.

Het was sneller stil op de kamer dan gisteren.