Met een echte bioloog in ons midden inspireert het ons om het bos op te zoeken en eens te onderzoeken wat daar allemaal leeft. Planten, bomen determineren, fotozoektocht, de vier windstreken verkennen, natuurkunstwerk, schaduwbeestjes, bomen en hun CO2-perikelen, niets uit de omgeving bleef vrij van onderzoek en vergrootglas.

Tussendoor doen we verse krachten op met stoverij en frieten.

Sommigen lezen de avonturen van Suske en Wiske, wij maken onze avonturen zelf! Een hoogteparcours, klimmen, rappellen, een apenbrug, … you name it! Deze dag bulkt van de spanning, zelfbeheersing, zelfvertrouwen, diep ademhalen, drempels overwinnen, huilen en lachen. De foto’s spreken voor zich.

Om op krachten te komen krijgen we ’s avonds nog een boterham met soep. Nadien is het tijd voor een avondactiviteit naar keuze: gezelschapsspelletjes, quizzen, wandelen en sporten.