De kleuters kozen in de themalozeweek zelf voor dit thema. Helaas hebben we het vroegtijden moeten afbreken, maar de 1ste week was alvast al een groot succes.

We verfden samen kasteelmuren om onze klas wat meer in te kleden, bedachten wat een ridder allemaal moet aanhebben, leerden waarvoor die kantelen eigenlijk dienen, leerden ook wat een prinses zoal hele dagen deed en leerden echte ridderwaarden zoals moed, trouw, eerlijk zijn, zwakkeren beschermen.

Heel wat ridders leerden pijl en boog schieten, maakten een zwaard of schild en wie graag jonkvrouw wilde zijn versierde een mooie armband. We dachten ook na wat bij de K hoorde en bij de R. De kleuters speelden ook een spelletje waarbij ze precies moesten nabouwen wat de ander bouwden, maar dan wel zonder te kijken, enkel door duidelijke instructies te geven kon dit goed lukken, niet makkelijk, wel leuk!

Bedankt voor alle meegebrachte spulletjes!