Wat waren we allemaal blij dat we terug naar school konden komen en ik in het bijzonder. We vlogen erin met thema ‘Vaderdag’ en timmerden een mooie fotohouder. Nadat we de ontdekking deden dat er een vogel haar nest had gebouwd in onze tuin en Charlie een vogelnestje van een winterkoninkje meegebracht had naar school was ons thema ‘Vogels’ geboren. Jafke kwam in onze klas gevlogen en vond maar geen plek om haar eitjes te leggen. Daarom gingen we allemaal aan de slag om het beste nest voor haar te maken. We merkten allemaal op hoe indrukwekkend het is dat vogels een nest kunnen bouwen met hun snavel. Voor ons is het zelfs moeilijk met onze twee handen! Op een dag kwamen we op school en had Jafke in elk vogelnestje een eitje gelegd. Wat waren we blij en Jafke vooral.

‘Maar juf, we willen ook nog leren over de ruimte!’ Dus dat deden we. We leerden hoeveel planeten ons zonnestelsel telt en dat alle planeten rond de zon draaien en de maan rond de aarde. Welke planeten te warm zijn om op te wonen en welke dan weer te koud. Hoe het komt dat onze maan vol met kraters zit? En tot slot leerden we ook nog wat nu eigenlijk een vallende ster is.

Kortom, we hebben ons de laatste weken van het schooljaar nog enorm geamuseerd.

Lieve aapjes, geniet nu maar van een leuke vakantie! Ik ga jullie missen!