In de gymles werken we volop aan onze fysieke gezondheid. Door sport en spel proberen we ons lichaam optimaal in vorm te houden  maar ook ons denken moet gezond blijven….Daarom heeft de gymjuf aan de derde graad een video getoond over een andere dimensie van sport.

Iedereen doet aan sport om fit te blijven, zich te ontspannen, te presteren, te winnen, te genieten en soms ook om geld te verdienen  maar onderstaand filmpje laat  duidelijk zien dat je ook kan sporten om totaal andere redenen….

Het  gaat over een vader die voor het geluk van zijn gehandicapte zoon onmenselijke zware fysieke inspanningen levert. Ze hebben samen al aan 240 triathlons deelgenomen ( je weet wel : 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen ) De praktische problemen zijn op een eenvoudige maar sublieme manier opgelost. Tijdens deze wedstrijden heeft de zoon steeds het gevoel dat hij geen handicap heeft en samen met zijn vader sporten laat hem echt leven…

Kijk, luister, geniet en sta even stil bij de betekenis van dit alles.  Het laat veel zaken die wij als belangrijk beschouwen  in het niets verdwijnen. Het brengt ons terug naar de kern van ons leven…..

yes you can !!!!

juf Rita