Na een grijze augustusmaand konden we onder klare zonnestralen het schooljaar openen op 1 september. De werkmannen legden net de dag ervoor de laatste hand aan de hoge luifel die de grote zaal met de turnzaal verbindt. Gelukkig moest deze luifel nog geen dienst doen. Op de vernieuwde speelplaats met reuzenschaakbord werden alle kinderen, leerkrachten en ouders verwelkomd en werd traditioneel het jaarthema voorgesteld.

Dit jaar luidt het : ‘‘Groen, ik ga er iets aan doen!.” De laatste weerberichten en artikels over de opwarming van de planeet, hebben ons een duwtje in de rug gegeven om van dit thema ons jaarthema te maken. We zullen een heel jaar door accenten leggen rond milieubewustheid en worden hierbij geholpen door onze specialist ter zake, onze mascotte Amedee. Want het is nu eenmaal belangrijk dat we de aarde schoon en proper houden, ook voor alle komende generaties!

Op het zomermelodietje van ‘Dos cervezas por favor’ zongen we het jaarthemalied ‘Groen, ik ga er wat aan doen!. Twee  juffen in aangepaste outfit dansten samen met Amedee de pannen van het dak en alle kinderen swingden mee. Het schooljaar werd ingezet in volle ambiance!